Programma kleinbedrijf: Laserfocus bedrijfsgroei 

Meer omzet, meer groei door focus, structuur en een praktisch commercieel plan

“Josiene leert ons doelen te behalen. Ze is recht voor zijn raap, signaleert, stuurt, adviseert en coacht op een hele persoonlijke en betrokken manier. Het motiveert ons om anders en verder te kijken en heel gericht, en in kleine en grote stappen, doelen te stellen en te behalen.”
– Iwan de Leeuw, IL Office –

Herken je dit?

 • Je loopt telkens tegen dezelfde frustraties aan waardoor ‘brandjes blussen’ bijna dagelijkse kost is. Je wilt bezig zijn met je bedrijf niet telkens met de randzaken.
 • Je mist focus omdat je vaak als meewerkend voorman aanwezig moet zijn. Je lijkt alles wel in de gaten te moeten houden waardoor je niet aan de groei van je bedrijf kunt werken.
 • Je wilt samen met je team doelen behalen. Hoe krijg je hen meer betrokken? Soms heb je het gevoel alsof je niet de juiste mensen hebt aangenomen.
 • Je zou rustig op vakantie willen gaan, wetende dat het bedrijf gewoon door blijft draaien. Of je er nu wel of niet bent.
 • Je zou willen dat je wat minder werkuren hoefde te maken.

Herken je dit?

 • Je geeft je medewerkers alle faciliteiten die ze nodig hebben om hun werk uit te voeren. Toch halen ze hun doelstellingen niet?
 • Het managen van medewerkers kost je zoveel energie dat het je plezier kost. ‘Voor dit soort sores ben ik mijn bedrijf niet gestart’?
 • Je zit vol met ideeën om je bedrijf uit te bouwen maar je hebt geen tijd voor de uitvoer. Je bent nodig om als meewerkend voorman de omzet binnen te halen.
 • Je zou rustig op vakantie willen gaan wetende dat de medewerkers doen wat ze moeten doen en eigen initiatief tonen om dit te overtreffen.
 • Je zou willen dat dingen meer vanzelf worden opgepakt door de medewerkers zodat je niet zoveel werkuren meer hoeft te maken.
Plan een match gesprek
Op dit moment is het programma voor Laserfocus bedrijfsgroei uitverkocht.
In mei start een nieuwe groep. Plan een gratis sessie om te kijken of we een match hebben zodat je jouw plekje kunt bemachtigen.

Maak met jouw bedrijf de winnende impact waarvan je droomt

Je bedrijf is uniek. Als je een slimme vertaalslag maakt van je onderscheidend vermogen zit hier commercieel goud in. Maar dan moet je wel het fundament van je bedrijf goed begrijpen en vertalen naar de werkvloer en naar klanten. Als het fundament van je bedrijf niet staat als een huis. Gaat het nog best een tijdje goed. Vooral in de begin tijd als je nog veel energie en tijd in je bedrijf wilt steken.

Na verloop van tijd wordt het een blok aan je been. Je krijgt steeds meer gedoe in je bedrijf. De groei die je wilde voortzetten blijft uit. Je mist de vrijheid van het ondernemerschap.

Je wilt voorspelbaarheid. De doelen die je stelt wil je dan ook behalen binnen redelijke werkuren. De grap is dat als je doelen stelt en de verkeerde strategie loslaat. Je als een hondje achter je eigen staart aan blijft rennen. Waardoor je je blijft afvragen waarom het allemaal niet lukt zoals je wilt. Medewerkers doen niet wat ze moeten doen. Je mist hun betrokkenheid en dezelfde kennis en kunde die jij hebt. Klanten die alleen tevreden zijn als ze met jou te maken hebben.

Als je wilt groeien met je bedrijf moet je op  je team bouwen en vertrouwen. Maar hoe?

Hét teken dat er in de basis van je bedrijf iets niet klopt.

Zelf zie je dat niet meer. Logisch. Als je zelf het antwoord wist had je toch al lang al ingegrepen?

Doelen behalen doe je alleen met het juiste fundament van je bedrijf zodat je de juiste strategie loslaat. Je wilt dan ook weten welke strategie past bij jou en de doelen die je wilt behalen. Zodat medewerkers aan 1 woord genoeg hebben en aan de slag kunnen. Dat verwachtingen van klanten meer dan overtroffen worden. Omdat jij en je medewerkers elkaar versterken komt er een groeivliegwiel op gang.

Je bent er klaar voor om het ondernemersspel op een hoger niveau te spelen.

“Ik heb Josiene leren kennen als een scherpzinnige ondernemer die in staat is om op korte termijn de vinger op zere plek te leggen. Zij ziet vlot de pijnpunten van de ondernemer, het team en de gehele organisatie. Zij durft de juiste (soms pijnlijke) vragen te stellen waardoor je zelf met de antwoorden komt welke nodig zijn om van jouw organisatie een nog groter succes te maken.
Ze heeft mij op scherp gezet en ondanks de extra werkdruk de energie gegeven om er een succes van te maken. Josiene denkt in oplossingen en mogelijkheden. Soms heb je dat gewoon even nodig als ondernemer.”

Joost BaljéDirecteur H2X communicatie

Hoe zou het voor je zijn als:

Je een gestroomlijnd bedrijf had met een team die aan 1 woord genoeg heeft en jou doet verbazen over de kwaliteit die is geleverd aan klanten. 

Je uit de rol kunt stappen als meewerkend voorman omdat je kunt vertrouwen op het soepel draaien van je bedrijf en je medewerkers?

Je weet aan welke knoppen je te draaien hebt om de groei op te schalen? 

Je bedrijf een vlekkeloze uitvoering realiseert, omdat je team een verlengstuk is van jouw kennis en kunde. De klanten zijn meer dan tevreden.

Je een volgende groei fase in gaat met je bedrijf. Doordat je de tijd en rust hebt om aan je bedrijf te werken?

De tijd om het échte ondernemers spel te spelen is nu!
Tijd die je verliest ben je voor altijd kwijt.

Tijdens een crisistijd worden de kaarten opnieuw geschud. Grote kansen voor jou als ondernemer. Maar dan moet je deze kansen wel met beide handen aangrijpen!

Succes behaal je door het opvolgen van wetmatigheden. Ik heb enorm veel producten gepositioneerd, business units uitgerold, teams samengesteld en managers opgeleid. Keer op keer is het ‘spel’ in de basis hetzelfde. Als je het spel door hebt ga je een groei vliegwiel op gang krijgen en bouw je je eigen droom bedrijf.

Niet voor niets is mijn bedrijf binnen een half jaar na inschrijving bij de KvK gegroeid naar 100.000 euro omzet. Ik weet welke stappen je te nemen hebt om een stabiel bedrijf te bouwen. Ik ga je helpen aan de juiste stappen en de structuren die je nodig hebt voor de juiste basis van bedrijfsgroei. Als je weet waarom bepaalde wetmatigheden werken waarop ze werken voel je je gesteund om de volgende stap te nemen in je bedrijf. Kan je concreet en op de juiste manier in actie komen. En ga je doelen behalen in plaats van alleen maar stellen.

Dus waarom zou je wachten? Zit jezelf niet in de weg.

Wachten kost je uiteindelijk bergen aan gemiste omzet en groei kansen.
En wat dacht je van frustratie. En wees eerlijk. Als je zelf weet hoe het anders moet had je niet in deze situatie gezeten!

“Gedoe in je bedrijf ontstaat door gebrek aan focus, structuur en consistentie in de dingen die je doet.”

Plan een match gesprek

Nog even voorstellen…

Mijn naam is Josiene Borgers en mijn ondernemers avontuur begon in 2019. Na jarenlang internationaal business development te hebben gedaan. Heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik mijn bedrijf Winning Impact gestart.

Ik ben opgegroeid in het Noordhollandse Tuitjenhorn en ik ben de middelste van 3 kinderen. Het ondernemerschap is me totaal niet met de paplepel ingegoten. Hard werken wel, dat is wat erin zit als plattelandse meid.

Mijn ondernemerskriebels zijn vooral aangestoken door mijn man Maarten. Die een internationaal software bedrijf had (inmiddels verkocht). Toen ik mijn plannen over Winning Impact opperde zei hij gelijk: Doen!

We wisselden elkaar mooi af. Zijn bedrijf was verkocht en ik startte de mijne. Ik was voorbereid op financiële onzekerheid. Maar het tegendeel bleek waar. Binnen een half jaar had ik mijn eerste ton omzet gedraaid. Jarenlang heb ik groeimethodieken toegepast binnen bedrijven en nu zag ik dat deze ook voor mijn eigen bedrijf werkten.

Mijn missie was geboren: ondernemers in beweging brengen het bedrijf te creëren waar zij zelf van ‘aan’ gaan. Zodat je jouw leven, het leven van je klanten en medewerkers mooier maakt.

Het bedrijf van je dromen creëer je door de juiste vertaalslag te maken van het onderscheidend vermogen van je bedrijf. En als je dat als stevige basis hebt gepositioneerd. Dan stel je doelen die je plezier geven en haalbaar zijn. Hiervoor heb je groei wetmatigheden nodig. Zodat je de juiste groei stappen zet op het juiste moment en je team met je mee groeit.

Wat deze voor jouw zijn? Dat leer ik je in dit programma Laserfocus bedrijfsgroei.

Terwijl jij je afvraagt hoe je nu een volgende groeistap maakt met je bedrijf. Verlies jij klanten aan de concurrent en de betrokkenheid van je medewerkers.

Over het programma: Laserfocus bedrijfsgroei

We werken 4 maanden lang actief aan je bedrijf. Niet alleen met een plan waardoor je de juiste stappen en de structuren hebt voor je bedrijf die je nodig hebt voor bedrijfsgroei. Ook met gerichte acties zodat we al tijdens het programma groei realiseren en doelen behalen.

En nu praktisch:

 • Jij (en je eventuele MT of groeiteam) hebt 4 maanden lang een lijntje met mij. Ik geef je feedback en je mag me het hemd van het lijf vragen.
 • We plannen 2 live 1-1 sessies. Online of op mijn trainingslocatie op het inspirerende platteland in Zuidschermer (afhankelijk van de afstand of corona maatregelen).
 • Een jaar lang toegang tot de online academie met meer dan 45 korte en doelgerichte video’s met concrete voorbeelden en mega veel kennis over bedrijfsgroei.
 • We werken online aan jouw Winning Impact strategie plan. Dus ik kijk met je mee en geef je feedback zodat je direct aan de slag kunt, je team geactiveerd wordt en je acties kunt bijschaven. 
 • 4 masterclasses over verschillende onderwerpen inclusief Q&A. Deze worden opgenomen dus kan je altijd in je eigen tijd terug kijken of nog eens bekijken.
 • Toegang tot templates en formats die direct te implementeren zijn voor jouw bedrijf.
 • Binnen 4 maanden heb je een concreet en praktisch groeiplan. Je hebt een stevig fundament onder je bedrijf en je weet precies hoe je je jaar indeelt om de gestelde doelen met jou en je team te behalen. Zodat je met rust en vertrouwen groeit naar het volgende groei level.

Resultaat van dit programma

 • Een bedrijf met focus en structuur dat doelgericht, samen met je team, de volgende groei fase behaalt;
 • Controle en grip over resultaten, je weet precies aan welke knoppen je moet draaien om doelen te behalen;
 • Een ijzersterk en onderscheidend fundament van je bedrijf die je commercieel weet te vertalen naar medewerkers en klanten. Zodat je een van de krachtigste spelers wordt in jouw vakgebied;
 • Loyale klanten en gecommitteerde medewerkers omdat je onweerstaanbaar bent;
 • Rust en vertrouwen in een meer dan rooskleurige toekomst van jouw bedrijf en bankrekening;
 • Dat je uit de rol als meewerkend voorman kunt stappen en de vrijheid en energie weer terug krijgt om aan je bedrijf te werken;
 • Een bedrijf dat productiever is in minder tijd waardoor je minder mensen en middelen nodig hebt en je kosten bespaart.

Investering: vanaf € 4997,- (ex. btw; vanaf 3e deelnemer + € 150,-).
Het mag ook in 3 termijnen worden betaald van € 1767,- exclusief 21% BTW.

Ik wil erbij zijn! Ik betaal in 1xIk wil erbij zijn! Ik betaal in 3xPlan een match gesprek

“Je hoeft niet harder werken. Werk slim samen met jouw onderscheiden vermogen. Laat dan de strategie het werk doen en geniet van de rit.”

Veel gestelde vragen:

Q: Wanneer start en eindigt het programma: Laserfocus bedrijfsgroei
A: Het programma start op 7 september en eindigt op 24 december 2021

Q: Wanneer zijn de online live sessies?
A:
De online lives sessies zijn op:

 • 7 september 9-10 uur online kick off
 • Masterclass 1: 21 september van 10-11 uur
 • Masterclass 2: 12 oktober van 10-11 uur
 • Masterclass 3: 16 november van 10-11 uur
 • Masterclass 4: 7 december van 10-11 uur
 • Afsluitende sessie 24 december van 10-11 uur

Kan je 1 of meerdere data niet? Geen probleem. Je krijgt de opname.

Q: Wat als ik niet aanwezig kan zijn tijdens de online livesessies?
A: Het is geen probleem als je niet aanwezig kunt zijn tijdens de livesessies. Je krijgt de opname.

Q: Voor wie is dit programma?
A: Voor ondernemers met een team en een dienstverlenend bedrijf. Zoals recruitment, (online)marketing, hr, architect, admin, projectmanagement, sales etc. Plan een match gesprek om te bespreken of het programma bij jou past.
Je wilt door een groei barrière heen. Maar ook komt het voor dat je als bedrijf te snel kunt groeien waardoor de kwaliteit die je levert aan klant ondermaats is. In beide gevallen is het programma een must.

Er zijn een beperkt aantal plekken. De reden dat ik niet zoveel mensen toe laat heeft te maken met het feit dat je veel persoonlijke aandacht van mij krijgt. Het beperkte aantal plekken zorgt ervoor dat ik écht mee kan kijken. Zo houd ik het voor mijzelf ook leuk 🙂

Lees als ik ‘je’ schrijf graag wat voor jou van toepassing is. Bijvoorbeeld je MT of groeiteam. Of misschien werk je als ondernemer nog alleen aan de strategie van je bedrijf.

Q: Hoe werkt dit programma?
A: Dit programma heeft 3 elementen: 1 op 1 begeleiding, masterclasses inclusief Q&A met de groep en een online strategisch document. Ik heb het programma helemaal doorontwikkeld zodat het aansluit bij wat jij als ondernemer (en je MT als je die hebt) nodig hebt.

Je krijgt telkens opdrachten om modules door te nemen. Video’s en tekst waarin ik uitleg hoe je je bedrijf krachtig opbouwt en hoe je daarmee je team hebt te activeren. Zodat we strategie direct naar de werkvloer vertalen.

Je krijgt opdrachten die je uitwerkt in een online document. Ik zet je aan tot uitdenken en uitvoeren zodat we weten wat werkt voor jou en je bedrijf. We werken samen in een online document. Ik zie dus precies wat je doet (jullie doen) en geef je feedback, stuur bij en beweeg je (jullie) tot actie. Daarnaast hebben we meerdere 1 op 1 sessies én iedere maand krijg je masterclasses met Q&A.

Alle elementen sluiten naadloos op elkaar aan. Doordat ik je help en er steeds meer kwartjes vallen bij jou, je MT en in je bedrijf krijg je vertrouwen in de uitvoer.

Q: Hoeveel tijd kost het om mee te doen aan het programma? Wat is de tijdsinvestering per week?
A: Dit kun je grotendeels zelf invullen. Dit is echter geen programma waarin het vooral draait om kennis opdoen. Het draait om kennis toepassen én actie nemen.

De modules zijn niet heel lang. Het duurt ongeveer 30 tot 45 minuten om een module door te nemen. Je blijft 1 jaar lang toegang houden tot de online academie.

Ook heb je in de maanden van onze samenwerking een direct ‘lijntje’ met mij en mag je mij al jouw vragen stellen via de mail en tijdens de sessies.

Tot slot ben je tijd kwijt aan het uitvoeren van de opdrachten. Dat kan ik alleen lastig voor je invullen. De een doet daar 5 uur over en de ander een half uur.

Q: Ik heb al eens een coach gehad is het niet dubbelop?
A: Mooi dat je al eens een coach hebt gehad. Die heb ik ook ieder jaar (en soms zelfs meerdere :-). Ik ben van mening dat je als ondernemer een coach nodig hebt. Iemand die je op blinde vlekken wijst, je nieuwe ideeën geeft. Ik deel niet alleen mijn kennis maar ik breng je ook in beweging. Direct in de juiste richting. Concreet en to the point. Succesvolle ondernemers hebben altijd een batterij aan coaches. Want zij weten dat met dezelfde kennis je niet verder komt. Simpel.

Q: Is het mogelijk om in termijnen te betalen?
A: Ja dat is mogelijk. Je mag het bedrag in 1x betalen of in 3 termijnen

Q: Ik heb nu geen tijd/ het komt nu niet uit
A: Heel eerlijk. Tijd ga je ook niet krijgen als je zo door gaat. Dit is precies de reden dat je mij als coach nodig hebt. Zodat je tijd overhoudt voor de dingen die er wel toe doen. Waar je energie van krijgt en waar je bedrijf van groeit.

Q: Ik heb geen geld op dit moment
A:Idem als boven. Met dezelfde kennis en kunde ga je geen stuiver meer verdienen. Anders had je niet in deze situatie gezeten.

Gratis masterclasses en webinars volgen is leuk maar zolang je niet weet hoe je nieuwe kennis voor je bedrijf in zet. Werkt het alleen maar afleidend.

Q: Wat leer ik in de online modules?
A: In de online modules neem ik je van A tot Z mee in hoe je een succesvol bedrijf bouwt. We starten met een missie met impact. Ik geloof namelijk dat je alleen een succesvol bedrijf kunt bouwen als je bedrijf een verlengstuk is van jou als persoon. Zéker als je medewerkers in dienst hebt. Medewerkers kunnen je simpelweg niet volgen als je geen goed fundament hebt.

Als jij (en/of je MT) in je kracht staat komt het succes van je bedrijf er achteraan. Niet andersom. Ook weet ik dat je ooit wel over een missie hebt nagedacht maar dat deze weer in de la is beland.

Hoe weet ik dat? Als je je missie nu niet uit je hoofd kunt opzeggen staan jij en je bedrijf niet in je kracht. In je missie zit het onderscheidend vermogen van je bedrijf. Die hebben we uit te rollen naar klanten en medewerkers. Daarom is dit voor iedereen, ook voor een gevorderde ondernemer, weer een startpunt. Even terug naar de basis.

Daarna volgt strategie. Klantstrategie, productstrategie, focusstrategie. Het is een must dat deze elementen samenhang hebben. Alleen dan krijg je een commercieel vliegwiel op gang. Met leuke klanten, producten die spot on aansluiten zodat marketing vanzelfsprekend rendement oplevert. Ik help je ook je team te activeren. Zodat ze de juiste dingen doen en je strategie tot uitvoer komt. Je krijgt structuren, voorbeelden en video’s. Ik heb jarenlang internationaal teams aangestuurd. Dus ook over online werken met je klanten of je team kan ik al je vragen beantwoorden.

Als het fundament staat als een huis gaan we aan de slag met de structuur: doelen en rollen en verantwoordelijkheden die je nodig hebt om je bedrijf te laten groeien. Je gaat een strak inzicht krijgen in wie wat doet en welke personen je nodig hebt om je bedrijf te laten groeien. KPI’s gaan een systeem creëren in je bedrijf waardoor je je succes plant.

Daarna is het een kwestie van het vliegwiel op gang slingeren (mijn ervaring is dat er in voorgaande modules al zoveel kwartjes zijn gevallen dat je hier al mee bent begonnen). Consistente acties waarmee je grip en controle krijgt over een consistente groei van je bedrijf.

In mijn jarenlange ervaring heb ik (bijna) nooit mijn doelen niet behaald. Simpelweg omdat ik mijn omzet plan en niet aan het toeval overlaat. Zo wist ik in mijn eerste half jaar als ondernemer mijn eerste 100 k omzet te verdienen.

Tot slot. Je ziet mij elke maand live én ik kijk mee met de stappen die je zet. Zodat je een ijzersterke koers uitstippelt voor groei.

Je kunt dus bijna beter vragen: Wat leer ik je NIET in mijn programma? 😊 Mocht je nu denken: “Wow, wat veel. Dat gaat me nooit lukken in die maanden.” Dat is ook niet de bedoeling. Daarom houd je ook 1 jaar toegang.

Q: Wat als ik niet tevreden ben?
A:
Als je na 2 weken samenwerking niet tevreden bent, dan krijgt je je investering terug. Minus 150 euro (excl. btw) administratiekosten. De voorwaarde is dat je alle afgesproken modules hebt doorlopen, inclusief opdrachten gemaakt en ingestuurd én actief bent geweest met vragen en input in de masterclasses.

Q: Ik zit niet te wachten op een groepsprogramma. Ik wil individuele coaching
A: Dan heb je ergens de overtuiging, een belemmerende :-), dat een groep minder waardevol is. Het tegendeel is waar. Doordat je andere ondernemers leert kennen, hoort met welke vraagstukken zij zitten, weet welke stappen zij maken, ga je ‘aan’. Anderen stellen vragen waar jij nog niet aan had gedacht. Anderen doen acties waardoor jij weer op ideeën komt. Ook kijk ik individueel mee met je plannen dus je krijgt genoeg individuele aandacht.

Heb je andere vragen? Laat het me gerust weten: josiene@winningimpact.nl

Ik wil erbij zijn! Ik betaal in 1xIk wil erbij zijn! Ik betaal in 3xPlan een match gesprek